Artikler

Gratis rådgivning om testamente ved boligkøb.

By oktober 14, 2014 februar 13th, 2019 No Comments

ZACHER ADVOKATER tilbyder altid gratis rådgivning om oprettelse af testamente ved boligkøb. Dette betyder, at såfremt du skal købe en bolig, og du lader ZACHER ADVOKATER repræsentere dig i forbindelse med boligkøbet, så får du samtidig gratis rådgivning om, hvorvidt du bør oprette et testamente.

Når faste samlevere køber bolig sammen – og især hvis de har mindreårige børn – bør man oprette et gensidigt testamente for at sikre den længstlevende, såfremt den ene part afgår ved døden. Man kan pludselig befinde sig i en meget vanskelig økonomisk situation, såfremt man ikke har oprettet testamente, og man er i disse situationer “tvunget”  til at skifte med sine børn. Dette medfører ofte en meget stor økonomisk belastning for den længstlevende, og kan mange gange også medføre, at man må sælge den bolig, som man gerne ville beholde. Mindreårige børn skal nemlig modtage deres arv efter den biologiske forælder, hvilket betyder at dødsboet må realiseres i nødvendigt omfang, og børnenes arv indsættes “kontant” i et forvaltningsinstitut (tidl. Overformynderiet).

I visse situationer kan man også anbefale unge ægtefæller at oprette et gensidigt testamente. Når en ung forælder afgår ved døden er det ikke usædvanligt, at denne gifter sig igen senere. Hvis dette sker er det normalt, at der skal skiftes med børnene efter førsteafdøde.

Man kan også med stor fordel tegne en krydslivsforsikring i tilknytning til oprettelse af testamente, som sikrer den længstlevende endnu bedre.

Det er vigtigt, at du sikrer din families fremtid.