Artikler

Ny ægteskabslov åbner måske et skattehul.

By august 13, 2013 februar 13th, 2019 No Comments

Ægteskabsloven blev ændret med ikraftræden den 1. juli i år. Ændringen i ægteskabsloven medfører, at man nu har ret til separation eller skilsmisse, såfremt man er enige herom. Såfremt man er uenige har man ret til separation, og en ægtefælle har herefter ret til skilsmisse efter 6 måneders separation.

Efter de gamle regler var det således, at såfremt den ene ægtefælle havde en større skattegæld kunne det være meget besværligt for den anden ægtefælle, at undgå at skulle hæfte for den anden ægtefælles skattegæld. Ægtefæller hæfter for hinandens skattegæld. Tidligere måtte man således ophæve samlivet og være separeret i op til 6 måneder og derefter blive skilt for at undgå, at den anden ægtefælle skulle hæfte for gælden.

Nu kan man blive skilt på nettet og samtidig forsætte som samboende, og dermed slippe for denne fælles hæftelse, såfremt den ene ægtefælle har en større skattegæld. Sådan må man i hvert tilfælde forstå reglerne efter at den nye ændring af Ægteskabsloven er trådt i kraft.

Lektor ved Københavns Universitet Anne Kjærhus Mortensen udtaler således: “Loven har skabt et smuthul for ægtepar, så de langt nemmere kan undgå, at den ene part må betale den store skattegæld, som den anden ægtefælle har skabt.” Dermed synes der at være skabt et smuthul med indførelsen af de nye regler i Ægteskabsloven.

Zacher Advokater vil naturligvis vejlede deres klienter om disse forhold, når situationen opstår. OH